پیام نماینده ولی فقیه در استان به مناسبت روز شهرکرد(۳۱ اردیبهشت ۹۹)
بسم الله الرحمن الرحیم
روز سی و یکم اردیبهشت به نام روز شهرکرد نامیده شده است، این روز و این نامگذاری را گرامی می داریم و از عزیزانی که زمینه این امر را فراهم کردند تا یک روزی به نام این شهر کهن، شهر ارزشمند و شهر خوب نامیده بشود، تشکر میکنم و تبعاً فرصت مغتنمی باشد برای اینکه راه هایی برای ارتقاء همه جانبه این شهر و رشد کمی و کیفی و جهش و سرعت بیشتر بخشیدن به امور، آن هم امور شهری که به عنوان بام ایران نام گرفته، فراهم بشود، موقعیت ممتازی که در این شهر هست انشاءالله با رشد و ارتقاء خاص خودش در نقشه ترسیمی کشور، این موقعیت را بهتر پیدا کند و بامی زیبا و جذاب از خود به نمایش بگذارد.
در سال های گذشته به این مناسبت مطالبی مطرح شد و هر یک از صاحب نظران در جلساتی که به این مناسبت بود مطالبی مطرح کردند و از منظری در این باب سخن گفتند، سوال این است که آنچه گفته شد چه میزان در برنامه های تحقیقاتی و عملیاتی قرار گرفت؟ چه میزان به برنامه های تدوینی و تقنینی راه یافت؟ چه میزان به گفته ها و موضوع های مطروحه توجه شد؟ و اصلا گفته ها و موضوع هایی که مطرح بود کمک کار رشد و ارتقاء این شهر بود یا نبود؟ و اصلا جلسات گذشته ثمراتی دربر داشت یا صرف تجمع و هزینه و دلخوش نمودن به نام و امثال آن بود؟
در هر صورت پیشنهاد مشخص اینجانب آن است که شورای اسلامی شهر به عنوان پارلمان شهری و به عنوان منتخبین شهرکرد یکی از برنامه های جدی و یکی از شاخصه های اصلی برای خدمت را در این قرار بدهند که لااقل ماهانه جلسات منظمی داشته باشند و برای شهری که می خواهد مرکز یک استان باشد و باید به برکت رشد و آبادانی آن، آبادانی استان را کلید زد، برنامه مشخص و سند قابل اجرا ارائه نمایند، سندی که لااقل چشم انداز ۲۰ الی ۵۰ سال آینده را ترسیم کند و برای هر ۵ سال برنامه عملیاتی مشخص تعریف و قطار حرکت را در آن ریل مشخص قرار دهد و ضرورتاً در ترسیم این نقشه راه دستگاه های برنامهریزی و استانداری و فرمانداری و نخبگان فکری و امثال آن هم شریک داده بشوند و همگی به یک مفهوم واحد و برنامه مشخص برسند تا در عمل هم یاریگر یکدیگر باشند.
قبلاً هم گفته شد، شهرکرد امروز دهکرد دیروز نیست، هرچند بالندگی های تاریخی و اجدادی و فرهنگی و ارزش های مانده از آنان محفوظ است و باید ثبت و ضبط بشوند اما امروز با شهری مواجه هستیم همراه با تنوع فرهنگ، تنوع اقوام، حتی تنوع زبان و همراه با گسترش جغرافیایی به وسعت ده ها برابر و هر سال هم ضرورت گستردگی بیشتر.
حتماً این جمع نخبگانی وقتی به هم پیوستند و یک مجموعه ماندگار به نام اتاق فکری شکل دادند، کارگروه های متعدد و فعال را شکل خواهند داد و هر یک از زاویه ای به رشد و ارتقاء شهر نگریسته و ترسیم گر راه و ارائه دهنده آن مجمع باشند؛ از این زاویه است که باید به ظرفیت ۵۰ سال آینده، ظرفیت اقتصاد صنعتی، ظرفیت اقتصاد کشاورزی، ظرفیت کسب و کار و رونق بازار، ظرفیت ترافیک و مبلمان شهری، نیازهای گردشگری، تفریحی، فضای سبز، ورزشی و امثال آن، ضرورت های فرهنگی، دانشگاهی، حوزوی، زیرساخت های شهری در عرصه آب، برق، گاز، ارتباطات، ضرورت های پزشکی، بهداشت و درمان و سلامت و امثال این بخش ها و ضرورت ها که هر یک کارگروه های فعال و برنامهریز را می طلبد.
البته واضح است که کارهایی در این عرصه ها صورت گرفته برنامه هایی تدوین شده است، اینجانب نیز بعضی از برنامه های استانی و شهری را که توسط برنامه و بودجه استانداری تدوین شده یا در دست تدوین هست را ملاحظه کردهام اما معتقدم برای شهرکرد به عنوان مرکز استان و شهری که حتما باید ان شاءالله آینده ای درخشان را برایش ترسیم و تدارک دید، یک مجمع به هم پیوسته شکل گیرد و همه آنچه شده و باید بشود را در یک سند مشخص و یا اسناد مشخص تدوین و برنامه علمیاتی مستمر قرار داد و داشته های امروز شهرکرد و دستاوردهای امروز که الحمدلله بسیار خوب است، مخصوصا دستاوردهای ۴۱ سال انقلاب فوق العاده است، چهره های علمی، رزمی، جهادی، مدیریتی، خیری، روحانیتی، اقتصادی و امثال آن چشم گیر است.
شهرکرد امروز توانمند است اما باید به هم پیوستگی های بیشتر و عمیق تری داشته باشد، باید سعه صدر و آستانه تحمل ها را خیلی بالاتر قرار بدهد، باید بر فرهنگ زیستی بر اساس تعالیم کرامت محور نبوی و تعالیم عدالت گستر علوی بیشتر متمرکز شویم، باید اخوت و وحدت که بحمدلله وجود دارد ارتقاء پیدا کند.
روز شهرکرد یعنی تمرکز بر ضعف ها و قوت ها تا راه بر آینده ای درخشان گشوده شود، اینجانب به عنوان یک خادم تا آخرین روز و آخرین ساعت که خدمتگزار هستم علمدار وحدت و اخوت بوده و هستم و سربلندی و عزت برای آحاد هم استانی های خوب و برای آحاد شهرکردی ها از خداوند بزرگ مسئلت دارم. والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته