در آستانه عید سعید فطر نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شهرکرد میزان زکات فطره مردم استان چهارمحال و بختیاری را اعلام کردند.
متن پیام نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شهرکرد در این خصوص به شرح زیر است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
حلول ماه شوال و فرارسیدن عید سعید فطر را به همه شما روزهداران عزیز و گرامی تبریک و تهنیت عرض می کنم. استحضار دارید که عید در حقیقت روزی است که خدای تبارک و تعالی اعمال یک ماه مبارک رمضان را پاداش می دهد و بستگی دارد به این که ما چه مقدار توانسته باشیم از ماه مبارک رمضان و این سفره ضیافت بهره گرفته باشیم تا خدای تبارک و تعالی هم در این عید بزرگ نمره عالی را به ما عطا کند که امیدوار هستیم شما خوبان هر کدام توفیق پیدا کرده باشید و فضایی را فراهم کرده باشید که این روز به معنای راستین عید باشد. چرا که این روز عید اولیاء الهی است. امروز ولی خدا حجت بالغه حق حضرت بقیه الله اعظم امام عصر (عجالله تعالی فرجه الشریف) در رأس اولیاء است که عید واقعی برای این بزرگوار است که بهترین روزهها و عبادتها را در محضر حضرت باری تعالی داشته است. امیدوار هستیم هر یک ما از ما به نوبه خودمان توانسته باشیم این فضا را فراهم کنیم که این عید برای ما واقعیت و حقیقت داشته باشد.
با فرارسیدن عید در حقیقت اولین وظیفهای را که مومنان دارند، آن است که بر آنها واجب است زکات فطره بدهند. زکات فطره در حقیقت سه کیلو گندم و جو و امثال اینها برای هر نفر است. کسی که فقیر نیست و عاقل و بالغ است در موقعی که عید فرا میرسد شب عید فطر و روز عید فطر و بهتر است قبل از نماز، کسانی که توفیق دارند در نماز عید فطر شرکت میکنند، زکات فطره را برای خودشان و کسانی که نان خورشان هستند در ایام سال و برخی از فقها هم میگویند اگر کسی در همان شب عید فطر نان خور انسان محسوب شد، زکات فطرهاش بر انسان واجب می شود. بنابراین هر مؤمن مکلفی برای خودش و تمام آنهایی که نان خور او هستند سه کیلو گندم، جو و یا امثال این ها به فقیر باید بپردازد. البته میتواند وجه این را محاسبه کند که وجه را شش هزار تومان، سه کیلو گندم -یک حد متوسطی- برای این که کاملا اداء وظیفه شده باشد، در استان برای هر نفر در نظر گرفته شده است. مثلا کسی که سه نفر نان خور دارد و با خودش چهارنفر، چهار شش هزار تومان به عنوان زکات فطره باید ادا کند.
زکات فطره را انسان میتواند خودش به فقرا بدهد. بسیاری از مراجع احتیاط واجب میکنند که زکات فطره حتما به فقیر داده شود. اگر انسان در میان ارحامی که واجب النفقه نیستند کسی را دارد که فقیر است، الویت دارد که حتما زکات فطرهاش را به او برساند. حتی اگر قبل از نماز نمیتواند به دست او برساند، کنار بگذارد بعد از نماز و روز عید به دست او برساند. حتی اگر طوری است که خیلی لازم است، میتواند کنار بگذارد و بعد از عید به دست آن فقیر از ارحام یا غیر ارحام برساند اما مراقب باشد که در اولین فرصت این وظیفه انجام شود. البته اگر خودش فقیری را سراغ ندارد، میتواند از طرف خودش وکالت بدهد به جایی، دستگاهی و موسسه خیرهای که مطمئن است که وظیفه را به درستی ادا میکند و این زکات فطره را ادا کند. کمیته امداد، بهزیستی و سازمان خیریهای معمولا این کارهای خیریه را انجام می دهند و همچنین می توانند در اختیار حاکم شرع ولیفقیه و یا نماینده ولیفقیه قرار بدهد ولی وکالت بدهد به همه اینها که این زکات را به اهلش برسانند.
دیگر وظیفهای را که مؤمنین در این روز دارند و الحمدلله موفق و مقید هستند به آن، شرکت در نماز عید فطر است که انشاءلله به حولوقوه الهی زمانی که عید شد، اول صبح نماز عید اقامه میشود که بکوشیم نماز عید را هم آن گونه که خواستهاند، ادا کنیم.
خدای تبارک و تعالی توفیق داده است یک ماه روزهدار بودهایم و عبادت و بندگی خدا را داشته ایم درپایان این یک ماه این نمازی را که به عنوان نماز عید خوانده می شود، کامل خوانده شود. هم نماز با نُه قنوتی که دارد و هم دو خطبهای که بعد از نماز هست مؤمنین بکوشند این نماز را کامل ادا کنند تا انشاءلله خداوند تبارک و تعالی به برکت این نماز نمره قبولی را به آنها بالاتر عطا کند.
انشاءلله موفق باشید و از خدای تبارک و تعالی مسئلت میکنم که بعد از ماه مبارک رمضان همچنان در همین حال و هوای ماه مبارک رمضان زندگی کنیم. توشهای که از ماه مبارک رمضان گرفتیم همچنان در طول سال این توشه را داشته باشیم. رمز رستگاری و سعادت ما در این جهان تقوا است یعنی انجام واجبات و ترک محرمات است.
والسّلام علیکم و رحمهالله و برکاته