محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز پنجشنبه ۱۸ دی ماه با نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد، جمعی از ائمه جمعه و علمای استان دیدار و گفتوگو کرد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام در این دیدار:
محضر عزیز دلمان، ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، حضرت آقای قالیباف خیرمقدم عرض می کنم و تشکر می کنیم از این که علی رغم برنامههای متراکمی که در کشور و مجلس و جلسات متعدد و توقعات و انتظارات در برنامه های ملی و مرکزی هست اما سفرهای استانی را همچنان در برنامه با جدیت دنبال می کنند و این اعتقاد را هم که همه ما هم داریم و رهبرمعظم انقلاب هم فراوان توصیه کرده اند، به حضور میدانی مسئولان در مناطق و دیدن از نزدیکِ مشکلات توسط مسئولان، مخصوصا مسئولان رده های بالا و تصمیم گیر که می خواهند برای مسائل کلان کشور تصمیم بگیرند، حتما لازم است از نزدیک مسائل را لمس کنند و مشکلات را ببینند و حرف ها را بشنوند و این حتما لازمه اش این وقت گذاری های سفر است و مستمر حضور داشتن ضرورت دارد که ایشان الحمدلله به این مسئله و سفرهایی که در استان های مختلف تشریف بردند، عنایت داشته اند و در این مقطع هم توفیق نصیب شده است که ما در این استان میزبانشان باشیم و تبعاً دیروز را در شهرستان ها و مناطق مختلف، هر چند با همین فرصت کم و هر چند هوایی، از نزدیک حرف هایی را شنیدند و مسائلی را لمس کردند و به همین اندازه هم حتما می تواند مفید و کارساز باشد و امروز هم این ادامه دارد.
توفیق شد در این جلسه هم محضر ایشان و محضر عزیزان، ائمه محترم جمعه استان و علمای عزیز و روحانیون جلیل القدر باشیم، البته مایل بودیم جمع روحانیون را به طور گسترده و همگانی داشته باشیم و همه عزیزانی هم که برنامه و حضور ایشان را شنیدند، مشتاق بودند در این نشست باشند اما طبعا چون فرصت کم و بعد هم شرایط کرونایی و امثال آن اقتضا نمی کرد به ناچار باید جلسه را خیلی محدود برگزار می کردیم، به همین مقدار بسنده شد، خیر مقدم می گویم خدمت عزیزان و ائمه محترم جمعه و روحانیون عزیز و علمای گرانقدر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی که خدمتشان هستیم.
چون فرصت خیلی کم است و بناست از نظرات عزیزان استفاده کنیم، من خیلی مختصر سعی می کنم چند مطلب را عرض کنم و بعد هم خدمت اعزه و بزرگواران و در نهایت هم خدمت جناب آقای دکتر قالیباف باشیم.
سه چهار نکته است، من مختصر عرض کنم، با توجه به اینکه مجلس در راس امور و ریل گذار برای همه مسائل کشور و اثر گذار و نقش آفرین است لذا انتظار است که مجلس به مقوله فرهنگ در کلان کشور نگاه خیلی عمیق تر داشته باشد، اگر بگوییم الان مقوله فرهنگ در کشور ضعیف است، بی جا نگفته ایم و آن نگاه عمیقی که باید به فرهنگ در ابعاد مختلف باشد، متاسفانه در کشور به لحاظ تحریم ها و به لحاظ تحمیل های دشمن نیست، حالا فرهنگ که گفته می شود در همه ابعاد فرهنگی، هر چند که اولویت الان ما مسائل اقتصادی است، تردیدی وجود ندارد، اما این معنایش این نیست که ما از مسائل فرهنگی غافل باشیم زیرا انقلاب مبنایش فرهنگ است، نشأت گرفته از مسئله فرهنگی است و قبل از آن که انقلاب هر عرصه دیگری بر آن حاکم باشد و از هر زمینه دیگری نشأت گرفته باشد از فرهنگ نشأت گرفته است و لذا جا دارد فرهنگ را با نگاه عمیق تری در کلان امر به آن توجه بشود.
در بودجه ریزی ها به فرهنگ باید نگاه جدی شود، در اتخاذ تصمیمات کلان نگاه جدی به فرهنگ بشود، در نظارت ها نگاه جدی به فرهنگ صورت بگیرد و امثال این ها که من به لحاظ فرصت کم خیلی توضیح ندهم. این از اولویت های مهم است که به نظر من می رسد مجلس باید ورود جدی نسبت به آن داشته باشد.
مسئله دوم که باز آن هم در مسئله مجلس خیلی مهم است، این کمیته صیانت در مجلس است که اخیرا این مصوبه مجلس در صیانت از خودش داشتند، مصوبه خیلی خوبی بود، مجلس اگر بخواهد انشاءالله در راس امور باشد و اگر بخواهد واقعا نقش آفرین باشد و ریل گذار باشد حتما باید در صیانت از خودش هم جدی باشد، خیلی جدی باشد، صیانت ایمانی و اخلاقی خیلی مهم است، صیانت مالی و اقتصادی خیلی مهم است، صیانت رفتاری نمایندگان در منطقه حالا اضافه بر آن صیانت رفتاری در مجلس و با وزرا و مسئولان و دیگران در منطقه هم مهم است.
در رابطه با منطقه و صیانت رفتاری در منطقه، من به دو سه نکته اشاره کنم یکی وحدت آفرین بودن است، این باید جهت نمایندگان در مناطق خودشان باشد که واقعا به معنای واقعی کلمه وحدت آفرین باشند که این خیلی مهم است تا بتوانند موثر باشند.
نمایندگان کلان نگر باشند، کلان نگری خیلی مهم است، نمایندگان چهار سال را به بخشی نگری و جزئی نگاه کردن نگذرانند، این که دارم عرض می کنم کلان کشور است، خدایی نخواسته به مسائل استان ما ربطی ندارد، ما الحمدلله در استانمان این مسائل را با هم مرتب گفتوگو کرده ایم و من محضر عزیزان که بودم صحبت شده و عزیزان هم الحمدلله نسبت به این مسائل متعهد هستند. بنابراین کلان نگر بودن خیلی مهم است.
وظیفه محور و حد شناس؛ نماینده وظیفه محور باشد، حدشناس باشد، حد قانونی خودش را، حد کارهایی که باید انجام بدهد و تجاوز نکند از این حدود که ضایعه دارد و نمی تواند و مشکلات ایجاد می کند را بشناسد.
فروتنی و کرامت محوری که باز این خیلی در مسائل نماینده در مناطق خودش خیلی مهم است.
کمیته صیانت را نمایندگان در مجلس خیلی جدی بگیرند که نماینده ای می تواند موثر باشد که از همه آفات و بلایا و خطرات مصون باشد.
مسئله دیگر هم سفرهایی که الحمدلله شما دارید، این سفرها بیشتر تلاش بشود امید بخش باشد، امید بخش بودن خیلی مهم است، نتیجه محور بودن خیلی مهم است، سفرها نتیجه محور باشد و حتما عزیزانی مکلف باشند و بررسی و رصد کنند و قبل از سفر، بعد از سفر و تا مدت ها سفر را دنبال کنند و مسائل را به بار بنشانند و مشکلاتی را که در منطقه مشاهده می کنند، پیگیر باشند تا حل بشود.
ما در همین استان که شما تشریف آورده اید خیلی مشکلات داریم، من بخشی از این ها را انشاءالله در جلسه عصر خدمت شما عرض خواهم کرد و بیان مسائل استان به آن جلسه را می گذارم و فقط اینجا خواستم بیشتر به مسائل دیگری بپردازم اما خیلی مشکلات داریم، تک تک این ها را عزیزانی مکلف باشند با وزرا و مسئولین مربوطه رایزنی کنند و حل کنند که این ها امید ایجاد می کند، این ها حتما در آینده کشور و برای مسائل مجلس و نمایندگان مجلس مهم است پس نتیجه محور بودن جلسات بسیار مهم است.
مسئله سوم و آخرین مسئله، اینکه عرض کردیم مجلس در راس امور است و باید ریل گذار باشد لازمه اش این است که بالاخره ما بیاییم الگوی عملی به دنیا ارائه بدهیم که در ریل گذاری ها این الگو اعمال بشود و در رأس بودن هم خودش را نشان بدهد.
الگو که می گوییم در مدیریت نظام و در نظام اداری است که متأسفانه امروز فَشَل است، واقعا امروز نظام اداری متاسفانه نظام ناکارآمدی است، این باید حتماً اصلاح بشود، یکی از جاهایی که می تواند نقش کلان داشته باشد در اصلاح نظام اداری کشور مجلس است که باید ریل گذار باشد.
مسئله دوم در تعامل بین مدیران و مردم است، نظام باید کارآمد باشد و مجلس در این جهت باید ریل گذار باشد، الان این تعامل آنگونه که باید عمقی و عاطفی و ایمان محور و اخلاق محور و کارا و مفید نیست، خیلی در این مسئله حرف زیاد است و من دارم فهرست وار عرض می کنم.
مسئله سوم در کارهای بنیادی کشور، مجلس به معنای واقعی ریل گذار باید باشد که یک بخش آن اقتصاد مقاومتی است که رهبر معظم انقلاب اشاره کردند و همه به عنوان یک ضرورت به آن داریم نگاه می کنیم، یک بخش از این کارهای بنیادی اقتصاد مقاومتی است اما بخش های دیگری مثل بخش های پایه ای نظام که همان ایمان و اخلاق و سیاست دیانتی است، این ها مسائل مهمی است که در مسائل پایه ای نظام مهم است و نمی توان گفت این ها فقط وظایف حوزه ها و مساجد است، این ها امکانات و برنامه و ریل گذاری می خواهد که مجلس حتما باید درباره اش نقش آفرین باشد.
بخش آسیب های اجتماعی که متاسفانه آسیب های اجتماعی واقعا دردآور است، چه بعضی که آشکار است و چه بعضی زیر پوستی و زیر زمینی است، آسیب های نگران کننده که همه عزیزان نسبت به این معنا دل نگران هستند، بالاخره نقش مجلس در خصوص آسیب های اجتماعی باید مشخص شود و این ها تنها وظیفه دستگاه قضا و نیروی انتظامی و امثال اینها نمی تواند باشد.