حجت الاسلام و المسلمین نکونام در دیدار قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی با ایشان وضعیت فرهنگ، چالش ها ، معظلات و فضای فرهنگی حاکم بر جامعه را از اساسی ترین و ریشه ای ترین دغدغه های دلسوزان نظام دانست.
ایشان ضمن یادآوری درد و دل های فراوان دلسوزان نظام در خصوص فرهنگ و وضعیت اجتماعی حاکم بر جامعه ، غفلت از درون جامعه و سرگرم شدن به صحنه سازی ها ، تبلیغات و برنامه ریزی های به ظاهر نفوذ پذیر و مورد قبول در بدنه جامعه را موجب شکل گیری جریانات و اجتماعات غیر قابل انتظار و باور دانست.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام افزود: گاهی متولیان امر فرهنگ سازی در جامعه تصور می کنند صحنه سازی ها ، جلسات ، تبلیغات و برنامه سازی ها آنان مورد قبول و پذیرش آحاد جامعه قرار گرفته است در حالی که به یک بار حرکت ها و جریاناتی خلاف آن برنامه ریزی ها در بدنه و زیر پوست جامعه شکل می گیرد که از منظر مسئمسئولان پنهان بود پذیرش آن برای همگان غیر قابل قبول خواهد شد.
ایشان غفلت و بی توجی در این عرصه را خطرآفرین دانست و بر لزوم کالبدشکافی دقیق و منطقی واقعیات موجود جامعه و برنامه ریزی و سیاست گذاری بر اساس آن واقعیت ها تاکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام در تبیین واقعیت ها ، ضرورت ها و نیازهای امروز جامعه در راستای فرهنگ سازی صحیح در فضای عمومی جامعه ، تلاش برای حاکم کردن سلامت اداری به معنای واقعی کلمه در دستگاه های اجرایی و همچنین نقش آفرینی تمام دستگاه های اجرایی و ادرای در امر فرهنگ سازی را دو نکته بسیار مهم و اساسی در تحقق این ضرورت ها دانست.
ایشان در تشریح معیارها و شاخص های تحقق سلامت ادرای به معنای واقعی کلمه در دستگاه های اجرایی ، تصریح کرد: تمام دستگاه های فعال در درون نظام که به نوعی دستگاه حاکمیتی نظام محسوب می شوند باید در عرصه ضرورت ها ، القاء و کاربردی کردن سلامت در فضای ادرای نقش تمام عیار و کلیدی ایفا کنند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با اشاره به اهمیت بسیار بالای سلامت ادرای در ایجاد فرهنگ سازی صحیح در جامعه ، از عدم همخوانی حرف ها و عملکردها در فضای دستگاه ادارای انتقاد کرد.
ایشان گفت: متاسفانه آنچه که ما دردرون جامعه به عنوان معیارهای اسلام و ارزش ها از آن سخن می گویم با عملکرد و آنچه که مردم در فضای ما ادارای مشاهده می کنند همخوانی لازم را ندارد و این یک واقعیت انکار ناپذیر در دستگاه های اجرایی ما محسوب می شود.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام عدم هم خوانی حرف و عمل در فضای ادرای را موجب عدم پذیرش گفته ها و شعارها در فضای عمومی جامعه دانست و گفت: متاسفانه عدم همخوانی بین حرف و عمل میزان پذیرش نسبت به شعارها و ارزش ها را در جامعه کاهش خواهد داد تا جایی که حرف های ما پذیرش حرف های ما برای کسانی تذکر ناصحانه برای جامعه جایگاه پیدا نمی کند. در جامعه پیدا نمی کند.
ایشان التزام عملی داشتن به دستورات و قوانین اسلام ناب و نظام جمهوری اسلامی را پایه اصلی در فرهنگ سازی صحیح در جامعه بیان کرد و گفت: زمانی فرهنگ سازی در جامعه تاثیر پذیر خواهد شد که حرف و شعار در عرصه عمل مطابق با دستورات و قوانین اسلام و حکومت اسلامی باشد و مردم شاخص ها و معیارهای حکومت و نظام اسلامی را نه در حرف بلکه در عمل دستگاه های حاکمیتی ما مشاهده کنند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با تاکید بر اینکه دستگاه حاکمیتی و دستگاه مردمی باید یکدیگر را هضم و جذب کنند ، تصریح کرد: وجود شگاف در بین دستگاه حاکمیتی و مردمی و در کنار آن انجام فعالیت فرهنگ ساز ، مصداق بارز آب در هاون کوبیدن است که نه تنها هیچ تاثیری درفرهنگ سازی صحیح نخواهد داشت بلکه هر کدام راه و هدف خودشان را دنبال خواهند کرد.
ایشان با طرح این سوال که میزان رضایت مندی از عملکرد دستگاه های اجرایی کشور چقدر است ؟ ضعف رضایت مندی از تمام دستگاه های اجرایی را مشهود دانست و تصریح کرد: نمی توان دستگاه های به نوعی خدمگزارن مردم هستند و باید خدمتگزار اقشار مختلف باشند کشورا را به معنای واقعی کلمه رضایت مند آفرین مردم دانست چرا که تناقض بین حرف و عمل در دستگاه حاکمیتی مانع تحقق رضایت مندی کامل از دستگاه های اجرایی شده است.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با اشاره به پایبندی وعلاقه و دفاع همه جانبه آحاد مردم از اصل نظام و انقلاب ، ۹ دی ماه را مصادق بارز حمایت و دفاع مردم از اصل نظام دانست و تصریح کرد: مردم از انقلاب اسلامی به عنوان یک دستاورد و سرمایه عظیم حمایت و پشتیبانی می کنند اما این حضور مردمی در صحنه های مختلف به این معنا نیست که همه چیز در کشور به درستی اداره می شود و مردم از شرایط موجود رضایت کامل دارند.
ایشان سالم سازی و بهبود فضای ادرای و ایجاد رضایت مندی از سیستم حکومتی را نیازمند یک انقلابی دیگر در درون انقلاب جمهوری اسلامی ایران دانست.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام افزود: مردم باید در چهره ، عملکرد ، تعامل ، خدمتگذاری و رسیدگی به مسائل و مشکلات یک مدیر اسلام و شعائر اسلامی را به معنای واقعی کلمه مشاهده کنند.
ایشان با یادآور نامگذاری امسال از سوی رهبر انقلاب با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی ، به نقش دستگاه ها اجرایی در فرهنگ سازی صحیح در جامعه اشاره کرد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با تاکید بر اینکه همه دستگاه های اجرایی باید فرهنگ سازی را جزء الویت های کاری خود قرار بدهند ، تصریح کرد: مسئولیت فرهنگ سازی در جامعه تنها بر دوش مساجد ، حوزه های علمیه و مدارس نیست بلکه همه دستگاه ها اجرایی و آحاد مختلف مردم نسبت به این امر مهم و حیاتی مسئول هستند.
ایشان با تاکید بر لزوم ارائه یک تعریف صحیح از مسئله فرهنگ سازی در جامعه ، پارادوکس و تناقض ها در این عرصه را بسیار دانست و گفت: متاسفانه عدم تعریف صحیح فرهنگ سازی در جامعه موجب شد است که بسیاری از متولیان و مسئولان امر در اجرای امور فرهنگی بی تفاوت باشند و توپ را در زمین دیگر افراد و دستگاه ها بیندازند.
حجت الاسلام نکونام هنر واقعی نظام را در تربیت مسلمان به معنای واقعی کلمه و حاکم کردن فرهنگ اسلامی در جامعه دانست و تصریح کرد: به یقین تامین نان و آب مردم و تلاش برای افزایش رشد اقتصادی کشور هنر نیست چرا که دیگر حکومت ها نیز می کوشند این امور را تامین کنند بنابراین هنر ما باید در تربیت مسلمان ناب و حاکم کردن فرهنگ اسلامی در جامعه باشد.
ایشان از بی تفاوتی مسئولان نسبت به این امور انتقاد کرد و گفت: علی رغم اینکه رهبری امسال را به عنوان سال فرهنگ نام گذاری کرده است اما متاسفانه مسئولان و دست اندرکاران نسبت به امور فرهنگی عنایت و توجه لازم را ندارند و توپ را در زمین یکدیگر می اندازند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام کمبود روحانی در مدارس پر جمعیت و بزرگ استان را یادآور شد و گفت: تا زمانی که انگیزه همگانی و امکانات حکومتی توام با یکدیگر در راستای حل این مشکلات به کار گرفته نشود ، سبک زندگی اسلامی در جامعه محقق نخواهد شد.