نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی نکونام ۲۱ آبان ماه در جلسه شورای سیاست گذاری امور مساجد استان، مساجد را از ظرفیت های مهم و تاثیرگذار جامعه اسلامی دانست و سعادت و کمال جامعه را در گرو آبادانی مسجد بیان کرد و افزود: به برکت آبادانی و پویایی مساجد دل ها ، فکرها ، ذهن ها و عرصه های مختلف جامعه آباد و اصلاح خواهد شد.
امام جمعه شهرکرد شکل گیری مرکز امور مساجد را در راستای تحقق این اصل مهم و حیات بخش دانست و گفت: مرکز ر سیدگی به امور مساجد یک مجموعه کامل متشکل از اعضاء بسیار ارزشمند ، توانمند و کارآمد با هدف آبادانی و فعال سازی مساجد شکل گرفته است.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با بیان اینکه مرکز امور مساجد استان زیر ساخت مناسبی برای آباد سازی مساجد است ، بر بناگذاری و برنامه ریزی صحیح در این مرکز برای هدایت مساجد به سمت آباد سازی و پویایی دل و جان به معنای واقعی کلمه به واسطه اجرای فعالیت ها فرهنگی مناسب و فراوان تاکید کرد.
نماینده ولی فقیه در استان بر لزوم احیاء موقوفات مساجد به عنوان یکی از پشتوانه های مالی غنی و قوی برای مسجد تاکید کرد و گفت: احیاء این موقوفات کمک بزرگی به مساحد در راستای برطرف کردن نیازهای مالی آنها خواهد بود.
وی احیاء موقوفات مساجد را یکی از دغدغه ها و مطالبات به حق اهل مسجد دانست و بر پیگری و احیاء این موقوفات از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه استان تاکید کرد.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام یکی از کارهای جهادی اوقاف و امور خیریه استان در این مقطع را احیاء موقوفات مساجد دانست و گفت:احیاء این موقوفات علاوه بر اینکه مشکلات مساجد ما را حل خواهد کرد یک خدمت بزرگی نیز به فرهنگ استان خواهد بود.
نماینده ولی فقیه در استان به مشکل کمبود امام جماعت در مساجد استان نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه خلاء هایی در تامین امام جماعت در مساجد استان وجود دارد که باید این مشکل با همکاری و ورود جدی همه دستگاه های مربوط برطرف شود.
وی با بیان اینکه مساجد بیش از آنکه به نظام و مراکز دیگر دولتی و غیردولتی وابسته باشد به مردم وابسته هستند تصریح کرد: مردم بدانند و آگاه باشند که اداره کنند اصلی امورات مسجد ، امام جماعت ، هیئت امنا و دیگر ارکان مسجد خودشان هستند و باید نقش خود را به شکل مطلوب ایفا کنند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام به هم پیوستگی ارکان فعال مسجد را در پویایی و آبادانی مساجد ضروری و حیاتی دانست و افزود: مساجد به برکت امام جماعت و ارکان فعال به هم پیوسته به آبادانی خواهد رسید.
وی تک روی ها در مسجد را مانع اصلی آبادانی و پویایی مساجد دانست و گفت: اگر در مساجد تک روی وجود داشته باشد به طور قطع دیگر نمی توان انتظار آبادانی داشت.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام در ادامه به نقش تاثیرگذار و پررنگ صداوسیما در معرفی ظرفیت های مساجد استان اشاره کرد و گفت: صدا وسیما باید در اطلاع رسانی ها و برنامه سازی های خود ، تمام مساجد استان را مورد توجه قرار بدهد و نسبت به معرفی اقدامات و فعالیت های فرهنگی ، آموزشی و مذهبی آنها اقدام کند.
وی حضور صداوسیما و تهیه برنامه از کل مساجد استان حتی مساجد ضعیف را موجب تشویق ، بالابردن انگیزه ها و ایجاد یک فضای رقابتی سالم در بین مساجد استان دانست.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام آبادانی عمرانی مسجد را در گرو آبادانی فکری و فرهنگی آن دانست و تصریح کرد: برای این شورا قبل از آنکه ساخت در و دیوار مسجد الویت داشته باشد آبادانی دل ها وفکرها و جنبه مسائل فرهنگی در آن مطرح است.
وی با اشاره به ضرورت مطرح شدن و معرفی جایگاه و ارزش مساجد در بین آحاد مختلف جامعه ، آبادانی فکری و ذهنی مسجد را در گرو این معرفی دانست و گفت: فکرها و ذهن ها در مساجد آباد نمی شود مگر اینکه به طور مطلوب در جامعه معرفی و مطرح شوند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام با بیان اینکه متاسفانه مساجد استان به شکل مطلوب در جامعه معرفی نشده اند تصریح کرد: علیرغم اینکه از تشکیل کارگروه مساجد استان بیش از یک سال می گذرد و اقدامات ارزشمند فراوانی در راستای گسترش فعالیت های فرهنگی و عمرانی نیز انجام شده است اما با حد مطلوب و قابل قبول فاصله بسیار وجود داد.
وی با تاکید بر اینکه مساجد باید به کانون فعالیت های نسل جوان و طبقات دیگر جامعه تبدیل شود ، تحقق این مهم را در برنامه ریزی و کار فرهنگی دقیق و مستمر دانست و افزود: کارهای فرهنگی باید بنا و محور اصلی فعالیت های مسجد باشد .
حجت الاسلام و المسلمین نکونام یکی از معیارها و فاکتورهای قضاوت درباره موقعیت فکری ، فرهنگی و مذهبی هر استان و شهر و روستا را مساجد پررونق و فعال آن دانست و تصریح کرد: شهر نمونه ، پویا و متعهد و انقلابی را با مساجد پر جمعیت و نمازگزاران پرشور آن می شناسند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام از ضعف مساجد مستقر در برخی از ورودی های مرکز استان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه مسجد النبی (ص) به عنوان یکی از مساجد پرظرفیت و مستقر در ورودی استان سال ها است که ساخت و ساز آن متوقف شده و در طراز استان نیست
به گفته وی اکنون هیچ گونه اقدام قابل قبول و چشمگیری در خصوص نما و آبادانی این مسجد صورت نگرفته است که باید راهکاری اساسی برای اصلاح و تغییر این شرایط سنجیده شود.