صبح امروز جمعی از بانوان شاغل در ادارات استان به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و روز زن با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد دیدار کردند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام در این دیدار در تبیین جایگاه و منزلت زن گفت: وقتی زن را بخواهیم بشناسیم باید در مکتب آفریننده بشناسیم نه در مکتب مخلوق، اگر در مکتب مخلوق خواستیم زن را بشناسیم یک زن ناقص میشناسیم، در مکتب آدمها اگر خواستیم زن را بشناسیم و اگر در مکتب آدمها خواستیم زن شناسی را دنبال کنیم یک زن کالای تبلیغاتی میشناسیم، یک زن ابزار شهوانی میشناسیم، یک زن فاسد و غرق در شهوت و لذت و دنیاطلبی میشناسیم اما اگر رفتیم در وحی و خواستیم زن را از طریق وحی بشناسیم وحی زن را چگونه معرفی کرده؟ زن یعنی حضرت فاطمه زهرا«سلام الله علیها»، این شناخت عملی و کاربردی از زن است.
امام جمعه شهرکرد تصریح کرد: خدای تبارک و تعالی هم منزلت زنان را گفت و هم نمونه فرستاد، هم جایگاه زنان را گفت و هم نمونه فرستاد این تنها در زمان اسلام هم نیست، نَه قبل از اسلام حضرت مریم، حضرت آسیه، حضرت هاجر و این همه زنان مؤثر و اثرگذار در تاریخ بشری و نمونههایی بودند منتها نمونه کامل کاملش درحدی که میشود فاطمه زهرا سلام الله علیها است، زن یعنی فاطمه زهرا سلام الله علیها.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: اگر منزلت زن این است و زن یعنی فاطمه «سلام الله علیها» آیا زن نباید خودش قدر خودش را بداند؟ آیا زن نباید خودش منزلت و جایگاه خودش را حفظ کند؟ آیا زن نباید خودش کرامت خودش را حفظ کند؟ آیا باید ابزار دست دیگران بشود ؟ باید بشود ملعبه و بازیچه؟ باید بشود بازیگر؟ باید بشود یک جرثومه فساد که یک مشت آدمهای ستمگر ظلمتزده از وجود زن هرجور بخواهند استفاده کنند؟ این جفایی است که زن خودش به خودش میکند؛ این که آنها جفا میکنند آنها کارشان جفا کردن است و ظالم هستند و ظالم اقتضائش ظلم است و طغیانگر اقتضائش طغیانگری است، شهوت پرست اقتضائش دنبال شهوات رفتن است، فاسد اقتضائش دنبال فساد رفتن است، این اقتضاء آنها است اما زن خودش باید بهپاخیزد و منزلت خودش را حفظ کند، زن خودش باید بهپاخیزد و در آن مسیری که باید، قرار بگیرید و از خودش دفاع کند.
امام جمعه شهرکرد تاکیدکرد: امروز الحمدلله این هست، امروز به برکت انقلاب اسلامی به فضل پروردگار این راه روشن است و زنهای ما اینها را پیدا کردند و بسیاری از دختران و خانوادههای ما این راه روشن را پیدا کردهاند و خودشان در مقام دفاع از خودشان هستند، خودشان دنبال پاکیها، عفت، حیا، عدالت و نقشآفرینی در جامعه هستند.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام ادامه داد: مقوله حیا، عفت، حجاب و خانهداری و تربیت فرزند و این که زن منزلت بالا در تربیت فرزند دارد و همین تربیت فرزند بالاترین افتخاری است که خدای متعال به زن داده است و امام همه اینها در یک کلام خلاصه کرد که « از دامن زن مرد به معراج میرود» این خیلی مقام است، این خیلی منزلت است، یعنی زن همپای مرد است، یعنی همان مردی که به معراج رفته و با همان زنی که این مرد در دامن او پرورش پیدا کرده است در مقام و پاداش یکسان هستند، اینقدر در اسلام برای زن منزلت قرار داده شده است، تریت فرزند بالاترین منزلت برای زن است، خانهداری بالاترین منزلت برای زن است، حیا و عفاف و حجاب و پاکدامنی و خود کنترلی و خودنگهداری اینها همه بالاترین منزلت برای زن است
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه به حضور اجتماعی زنان اشاره کرد و گفت: اما حضور اجتماعی زنان و این که روزها حرف و حدیث در رابطهاش هست حضور اجتماعی و نقش آفرینی در جامعه است. آیا اسلام واقعا زن را از حضور اجتماعی منع کرده است؟ اصلاً وحی منع کرده است؟ اگر وحی زن را از حضور اجتماعی منع کرده بود حضرت مریم اینقدر حضور اجتماعی نمیآفرید که مریم بشود مادر یک پیامبر و یک آیت بزرگ حق تعالی در جامعه، خب در جامعه که می گوییم یعنی چی؟ یعنی سَر زبانها میافتد، یعنی در کنار مردان نقش میآفریند، یعنی اگر یک پیامبر آیت عظمای حق میشود یک زن هم آیت عظمای حق میشود و مریم آیت عظمای حق شد؛ بدون پدر فرزندی از مریم به نام عیسی به دنیا میآید و وحی و الهام بر مریم نازل میشود و همان چیزهایی که در قرآن و تاریخ آمده و شما خواندهاید رخ میدهد، اینها منزلت اجتماعی زن است، اینها نقشآفرینی اجتماعی زن است.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام تصریح کرد: حضرت هاجر میدانید چه نقش اجتماعی عظیمی آفرید؟ هاجر کی بود؟ هاجر کسی بود که حضرت ابراهیم او را با فرزندش اسماعیل به مکه آورد و این زن و کودک را در یک دره خوفناک و وحشتناک و ترسناک تنها و تنها گذاشت و رفت، هاجر اگر منزلت اجتماعی نداشت و شجاعت نداشت، ایمان نداشت نمیتوانست نقش اجتماعی بیافریند و آنجا تنها بماند و به خدای بزرگ پناه ببرد و فرزندش اسماعیل را حفظ کند و بعد آن راههای بعدی باز شود که آن قبائل بیایند و آن مسائل بعدی و آن چشمه زمزم آنجا به برکت اسماعیل شکل بگیرد و بعد نقش هاجر و اسماعیل به عنوان یک نقش ماندگار ابدی در تاریخ بشود یعنی کعبه و چشمه زمزم یعنی سعی صفا و مروه به وجود بیاید. سعی صفا و مروه از کیست؟ از هاجر است و این نقش اجتماعی زن را نشان میدهد، این نقش را که هاجر فقط در خانه نیافرید، در کنج عزلت و حاشیه نیافرید این نقش را در جامعه آفرید و این فضا را توانست بیافریند، این منزلت اجتماعی زن است یعنی وحی زن را در جامعه پرورش میدهد و برای او نقش اجتماعی در جامعه قائل است، بنابراین زن باید در جامعه نقش بیافریند.
امام جمعه شهرکرد با انتقاد از کسانی که از مقام و جایگاه زن سوء استفاده می کنند گفت: حالا بعضیها متاسفانه با همه چیز بازی میکنند و با جایگاه زن هم بازی میکنند و زن را به عنوان یک کالا، ملعبه و ابزار بازی خود قرار میدهند، بعضیها در مسائل شهوانی، بازی قرار میدهند بعضیها هم در رأی آوری ملعبه قرار میدهند، از زن برای رأی آوری خودشان استفاده میکنند و میآیند می گویند زن منزلت اجتماعی دارد، بابا زن منزلت اجتماعی در طول تاریخ داشته است، حالا اگر فرض کنیم یک نفر یک جایی یک غلطی کرد و یک تحجّری از خودش نشان داد این به او بر میگردد و او یک آدم متحجّر در یک جایی است والا امام خمینی(رحمه الله علیه) زن را آورد در میدان، انقلاب اسلامی زن را آورد در میدان، مقام معظم رهبری جایگاه والا به زن عطا کرد این جایگاه، عزت و کرامت از خودشان نیست که، نَه امام از خودش است نَه مقام رهبری از خودش است از دین و وحی است، زن منزلت اجتماعی دارد و در جامعه باید نقش بیافریند.
حجت الاسلالو المسلمین نکونام با تاکید بر این که منزلت آفرینی زن باید در سایه حفظ مرزها باشد گفت: این که عدهای بگویند ما به زن منزلت اجتماعی دادیم یا زنها باید صاحب شغل باشند چیز جدیدی نیست اینها هست و از گذشته بوده اما عمده این نکته است که تمام این منزلت آفرینیها در سایه حفظ مرزها باشد، مرز چیست؟ مرز رعایت آن خصائص زنانگی و خصائص مردانگی است که اینها هم در آفرینش قرار داده شده است، در آفرینش خدای تبارک و تعالی یک خصوصیاتی را برای زن قرار داده است یک خصوصیاتی را هم برای مرد قرار داده است که اینها نباید مخلوط بشود، خلط شدن خصائص زنان با مردان و همه را در یک جریان قرار دادن جفا به آفرینش است، این را خدا نمیخواهد، خدا زن را آفریده است با خصائص خودش و در اوج قرار داده است، مرد را آفریده با خصائص خودش و در اوج قرار داده و هر دو در اوج یکسان هستند و هیچ فرقی نمیکند اما خصائص مختلف است و بر اساس آن خصائص باید نقش بیافرینند و این نباید مخلوط شود
امام جمعه شهرکرد گفت: طبعا یک توانمندیهایی مرد دارد و یک توانمندیهایی را زن دارد، یک خصوصیتهایی در زن هست و یک خصوصیتهایی در مرد هست و بر اساس همین هم ادیان الهی وظایف را تقسیم کرده است و یک مسئولیتهایی را به زن سپرده است و یک مسئولیتهایی را به مرد سپرده است، بر اساس همان خصوصیات و خصائص اینها نباید مخلوط شود اینها مرز است، اینها محدودیت نیست اینها کمال است؛ بعضیها میخواهند از همینها سوء استفاده کنند و آب را گل آلود کنند و شبهه ایجاد کنند و برای خودشان رأی بگیرند و جایگاه اجتماعی خودشان رابالا ببرند و کرسی پیدا کنند و از زنان به عنوان یک کالا استفاده کنند که بین آن کسی که زن را ملعبه قرار میدهد و تاجر میشود و کالایش را به فروش میرساند و آن کسی هم که زن را ملعبه قرار میدهد و رأی خودش را میگیرد فرقی نمیکند و هر دو کسب و تجارت است و این ظلم در حق زنان است و نباید اجازه داد کسانی از زنان سوء استفاده کنند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان با تاکیدبراین که جایگاه زن رفیع است گفت: زن منزلت خودش را دارد، خصائص خودش را دارد، زن ذاتاً جایگاه و منزلتش رفیع است همان منزلت را باید حفظ کند و تلاش مجاهدانه در عرصه داشته باشد و باید در خانه بیشترین نقش را بیافریند و باید در جامعه بیشترین نقش را بیافریند منتهی با حفظ همان خصائص خدایی و ویژگیهایی که خدا به او عطا کرده باید اینها را حفظ کند
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه با تاکیدبر این که متولیان امور بانوان باید نشان دادن منزلت زن به جامعه کار فرهنگی جدی انجام دهد گفت: شما در این مسائل باید خیلی کار کنید، نقش شما متولیان امور بانوان تنها شکم سیر کردن نیست، تنها مشکلات روانی برطرف کردن و اشتغال ایجاد کردن نیست اینها خیلی خوب است و باید باشد و برسید و اشتغال ایجاد کنید اما عمده این فرهنگسازی است، کار مهم شما بانوان فرهنگسازی است فرهنگ یعنی چی؟ یعنی منزلت خودتان را به جامعه نشان بدهید، شخصیت خودتان و آن چه را که وحی قرار داده است و آن چه را که در ادیان الهی آمده است به جامعه نشان بدهید منتها با رعایت خصوصیات زنانگی همان طور که مردان هم با خصوصیت مردانگی نشان میدهند این مرزها را کاملا تعریف و تبیین کنید؛ زن در حد خصوصیت خودش باید نقش بیافریند و مرد هم در حد خصوصیت خودش باید نقش بیافریند، اینها را وحی و خداوند تبارک و تعالی از ما میخواهد و انتظار دارد؛ اینها نکاتی است که طبعا شما نسبت به این مسائل عنایت دارید و بیشتر هم باید نقش بیافرینید.