با توجه به وضعیت وخیم شیوع ویروس کرونا در استان و توصیههای اکید مسئولان و متخصصان امور بهداشتی و درمانی مبنی بر پرهیز از برگزاری تجمعات باهدف جلوگیری از گسترش بیماری که منجر به توقف موقت برگزاری مراسم عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته نیز شده است، نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه شهرکرد در قالب پیام جمعه، مهمترین توصیهها و تذکرات به مردم استان را بیان کردند.
متن کامل بیانات نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد در پیام جمعه این هفته به شرح زیر است:
بسمالله الرحمن الرحیم
در جمعه دیگری هستیم و محضر شما عزیزان، بینندگان عزیز، شنوندگان عزیز و گرامی که هم از طریق سیمای جهانبین، صدای جهانبین و هم از طریق صدای جمهوری اسلامی رادیو تهران و دیگر رسانههایی که شنونده هستند، جمعهای دیگر را با پیام جمعه محضر عزیزان باشیم.
این ایام با توجه به اینکه وضعیت کرونایی را شاهد هستیم و اقامه نماز جمعه امکانپذیر نیست به لحاظ اجتماعاتی که ممکن است انتقال ویروس از آنها صورت بگیرد پیامهای جمعه باید نقش خطبههای نماز جمعه را ایفا کند و پیامرسان جمعه باشد لذا با چند پیام در این هفته گوشهای از حق پیام پرشکوه جمعه را انشاءالله به فضل پروردگار متعال میکوشیم تا ادا کرده باشیم.
پیام اول
پیام اول در این شرایط که تبعاً به لحاظ شرایط کرونایی، نمازهای جماعت هم تعطیل است، مساجد هم بهنوعی تقریباً شبه تعطیل است و لذا نهتنها جمعه اجتماعات نماز جمعه را نداریم اجتماعات نمازهای جماعت را هم نداریم و خوف این معنا وجود دارد که این کمرنگ شدن نمازهای جمعه و نمازهای جماعت خدای نخواسته به کمرنگ شدن اصل نماز بینجامد.
من در این پیام اول میخواهم راجع به این معنا مطلبی را متذکر باشم که همه مراقب باشیم مبادا این شرایط خدای نخواسته منجر به آن بشود که اصل نماز کمرنگ بشود، نماز جزء وظایف مهم دین است، جزء دستورالعملهای کلیدی در اسلام است و ستون دین محسوب میشود.
برای اینکه مبحث امروز یک مقدار رساتر باشد، من از خطبه ۱۹۹ نهجالبلاغه و سخن نورانی حضرت امیر مؤمنان سلامالله علیه الهام میگیرم، حضرت در این خطبه نورانی چند بخش مطلب دارند، بخش اولشان پیرامون نماز است، مطالبی را آن حضرت پیرامون نماز بیان میکنند که بسیار مهم است، عنایت داشته باشیم که نماز از دید اسلام جایگاهش چگونه است.
وجود نازنین امیر مؤمنان سلامالله علیه میفرماید «تَعَاهَدُوا أَمْرَ الصَّلَاهِ» نماز را با آن معاهده داشته باشید، بر مسئله نماز متعهد باشید «وَ حَافِظُوا عَلَیْهَا» تلاش کنید نماز حفظ بشود، در میان شما جایگاه داشته باشد ، «وَاسْتَکْثِرُوا مِنْهَا» برای نماز وقت بگذارید، زیاد نماز بخوانید، باحوصله و آرامش، هم کیفیت و هم کمیت، این «وَ اسْتَکْثِرُوا» هم نماز باکیفیت، باحوصله، وقت زیاد گذاشتن برای نماز و هم رکعات نماز، زیاد نمازخواندن، نمازهای واجب، نوافل، نمازهای مستحبی، در هر فرصتی و در هر جایی.
بعضی از بزرگان اینگونه بودند که در هر جایی که وارد میشدند اول دو رکعت میخواندند بعد کارهای بعدی را دنبال میکردند این خیلی مهم است، برکات نماز در برکت بخشی به دیگر کارها و امور؛ «وَ تَقَرَّبُوا بِهَا » امیرمومنان میفرماید به نماز نزدیک بشوید و به وسیله نماز به پروردگار متعال تقرب بجویید، نماز وسیله تقرب جستن به سوی خداوند تبارک و تعالی است، «فَإِنَّهَا کانَتْ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ کِتاباً مَوْقُوتاً » نماز از طرف پروردگار متعال ثبت شده است، یک وظیفه است، وظیفه مشخص و معین که خداوند تبارک و تعالی بر بندگانش واجب کرده است؛ «أَلَا تَسْمَعُونَ إِلَى جَوَابِ أَهْلِ النَّارِ حِینَ سُئِلُوا» امیر مومنان یک توجه میدهد ما را میفرماید، میدانید چه چیزی انسان را جهنمی میکند، اینکه انسان به نماز اهمیت ندهد، بعد توجه میدهند به این آیه شریفه «ما سَلَکَکُمْ فِی سَقَرَ؟ » از جهنمیها روز قیامت سؤال میشود چه چیز باعث شد شما در جهنم جایگاه پیدا کنید و جایگاهتان جهنم باشد «قالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ » پاسخی که جهنمیها میدهند این است که میگویند ما چون نمازگزار نبودیم و چون به نماز اهمیت نمیدادیم جزء جهنمیها شدیم.
بعد حضرت میفرماید نماز باعث میشود که گناهان شما هم بریزد، همانگونه که برگ درختان در پاییز میریزد مثل برگریزان پاییز گناهان شما به وسیله نماز ریخته میشود، یعنی این قدر نماز مؤثر است در اینکه انسان پاک بماند، پاک باشد و خدای نخواسته گناهان، ظلمت و تیرگی در دل و درون او ایجاد نکند و برای همیشه در ظلمت بماند
این نماز انسان را آزاد میکند، انسان را از هلاکت، از بدبختیها آزاد میکند و تشبیه زیبایی که وجود نازنین پیامبر اکرم درباره نماز داشتند. حضرت امیر سلامالله این تشبیه را بیان میکند که رسولالله صلیالله علیه و آله و سلم «وَ شَبَّهَهَا رَسُولُ اللَّهِ (صلیالله علیه وآله) بِالْحَمَّهِ» وجود نازنین پیامبر نماز را تشبیه کردند به نهر آب گرمی که در مقابل خانه انسان جاری است و انسان هر شبانهروز پنج نوبت خودش را در این نهر آب شستشو میدهد، آیا آلودگی برای انسان میماند؟ کسی که پنج نوبت خودش را در آب گرم شستشو بدهد، هیچ آلودگی در وجود او نمیماند، در جسم او نمیماند، وجود نازنین پیامبر فرمودند کسی که پنج نوبت نماز میخواند با این پنج نوبت نماز خود را از همه گناهان شستشو میدهد، دل را تطهیر میکند و ناخالصیها را از خودش دور میکند، به معنای واقعی موحد میشود و زندگی توحیدی انشاءالله بر او حاکم میشود این خیلی مهم است که حضرت به این تشبیه توجه میدهد.
بعد میفرماید مراقب باشید « لَا تَشْغَلُهُمْ عَنْهَا زِینَهُ مَتَاعٍ» مؤمنین مراقب باشند زینت دنیا، سرگرمیهای دنیا، کار دنیا، خوشیهای دنیا، «وَ لَا قُرَّهُ عَیْنٍ مِنْ وَلَدٍ وَ لَا مَالٍ » آنهایی که در دنیا نورچشمی آدم محسوب میشود، مال گاهی نورچشمی است، فرزند نورچشمی است یا نه هر چیز دیگری که نورچشمی آدم باشد خیلی پیش آدم عزیز باشد اینها هیچکدام مبادا بین ما و نماز فاصله بیندازند، مبادا این نورچشمیها اینهایی که پیش ما عزیز هستند بین ما و نماز جدایی بیندازند و ما را از نماز دور کنند.
«یَقُولُ اللَّهُ سُبْحَانَهُ: «رِجالٌ لا تُلْهِیهِمْ تِجارَهٌ وَ لا بَیْعٌ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقامِ الصَّلاهِ وَ إِیتاءِ الزَّکاهِ» مردان خدایی آنهایی هستند که تجارت، مالومنال و امثال اینها، این مردان خدا این انسانهای مؤمن را از ذکر خدا بازنمیدارد، از اقامه نماز بازنمیدارد، از زکات و وظایف مالی بازنمیدارد، در همه حال میکوشند به وظایف عبادی و بندگی خدای تبارک و تعالی مشغول باشند، این نکته مهمی راجع به نماز است.
«وَ کَانَ رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه وآله) نَصِباً بِالصَّلَاهِ بَعْدَ التَّبْشِیرِ لَهُ بِالْجَنَّهِ، لِقَوْلِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ «وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاهِ وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها» وجود نازنین پیامبر اکرم اینگونه بود که بعدازاینکه این آیه نازل شد که « وَ أْمُرْ أَهْلَکَ بِالصَّلاهِ » اهلت را، خانه و خانواده را به نماز امر کن و آنها را به نماز وادار کن، «وَ اصْطَبِرْ عَلَیْها » و خودت هم در نماز شکیبا باش، وجود نازنین پیامبر اکرم در عمل به این آیه شریفه مدام به نماز امر میکردند و خودشان هم در نماز شکیبا و عالیترین نماز، بهترین نماز و بهترین برنامههای آن حضرت نماز بود، « قُرَّهُ عَینی فِی الصَّلاهِ » نور چشم پیامبر اکرم نماز بود.
ببینید گاهی وقتها نورچشمی چیزهای دیگری میشود، نورچشمی مقام میشود، پست میشود، ریاست میشود، مالومنال میشود، فرزند میشود، زینت خانه و خانواده میشود، ظواهر میشود، اینها گاهی نورچشمی آدم میشود، اینها اشتباه است، نورچشمی آن است که انسان را به خدای تبارک و تعالی نزدیک بکند و بهترین چیزی که انسان را به خدا نزدیک بکند نماز است، لذا نور چشم پیامبر اکرم نماز بود.
بکوشیم عزیزانم، مؤمنین، مؤمنات، برای نماز جایگاه جدی در زندگیهایمان باز کنیم، حالا اگر امکان نماز جماعت در مساجد نداریم یا کمرنگ است و یا اجتماعات آنچنانی قبل از کرونا را نمیتوانیم داشته باشیم اما منافات ندارد که حتی در خانه نماز جماعت داشته باشیم، در جاهایی که ممکن است نمازهای جماعت محدود با شرایط خودش داشته باشیم و یا نه فردی، نماز خودمان را با دقت، با اخلاص و وقت بگذاریم برای نماز که خداوند متعال به برکت نماز انشاءالله بلاها را دفع کند و سلامت انشاءالله بر جامعه حاکم بکند. این پیام اول من که بخش اول خطبه حضرت امیر سلام الله علیه در نهج البلاغه(خطبه ۱۹۹) باشد.
پیام دوم
پیام دومم هم باز بخش سوم همین خطبه است که آن هم باز از ضرورتهاست و از مهمات جامعه ایمانی محسوب میشود که جا دارد به این بخش هم در این پیام بپردازیم و پیام دوم را اختصاص بدهیم به این ضرورت ایمانی، مخصوصاً امروز که امت انقلاب کرده و نظام اسلامی شکل داده را الحمدلله شاهد هستیم.
ما امتی هستیم به حول و قوه الهی به پیروی از امامان، در پی امام فقیه و حکیممان، عبد صالح خدا حرکت کردهایم، لبیک گفتهایم، انقلاب شکل گرفت، دست طواغیت کوتاه شد، دست مستکبرین کوتاه شد، نظام اسلامی شکلگرفته و این یک نعمت بزرگی است که خداوند در این مقطع به ما داده است، کار نداریم بعضیها بد عمل میکنند، بعضیها گلهمندیهایی ایجاد میکنند، بعضیها مشکلاتی برای مردم به وجود میآورند اما اینها با اصل انقلاب منافات دارد، اصل انقلاب حساب دیگری است، عملکرد بعضی از افراد حسابش جداست اینها را بهحساب افراد باید گذاشت نه بهحساب انقلاب، انقلاب یک نعمت خدایی است که در این مقطع خداوند متعال به این مردم عطا کرده، به این کشور عطا کرده، نظام اسلامی یک نعمت مهم است که با این شکل و این خصوصیت هیچگاه نظیر نداشته و خداوند تبارک و تعالی امروز نصیب این امت کرده است، با توجه به این ضرورتی که الآن میخواهم توجه بدهم، ضرورت ایمانی و بگویم این ضرورت از اوجب واجبات است، میخواهم توجه بدهم و رابطه بین این اوجب واجبات و این نعمت را هم بیان بکنم.
حضرت امیر سلامالله علیه در همین خطبه ۱۹۹ در بخش سوم از خطبه توجه میدهند به یک واجب مهم دیگر از واجبات پروردگار و آن اداء امانت است که بسیار قابلتوجه است.
حضرت میفرماید «ثمَّ أَدَاءَ الْأَمَانَهِ، فَقَدْ خَابَ مَنْ لَیْسَ مِنْ أَهْلِهَا» آن کسی که امین نباشد و امانتداری جزء شیوه مؤمنانه او نباشد این آدم خواب است، این در خسران و هلاکت گرفتار خواهد شد، اگر مؤمن است حتماً باید مؤمن امین باشد، نمیشود کسی بگوید من مؤمن هستم اما امین نیستم یعنی چی امین؟ یعنی امانتها را بشناسد و حق امانتها را هم ادا بکند، این دو مطلب از مسائل مهم است که امروز من و شما باید به او توجه داشته باشیم، هم امانتها را بشناسیم و هم حق امانتها را ادا بکنیم.
در تفسیر وزین تسنیم حضرت آیت الله جوادی آملی در رابطه با مسئله امانت بحثی را دارند که میفرمایند امانت یک مفهوم عام و گسترده دارد، شامل همه امور میشود، هم امور مادی، هم امور معنوی، همهی امور به عنوان امانت میتوان از آنها یاد کرد و باید آنها را شناخت و بعد خودشان شش مورد از مصدایق امانت را در همان تفسیر وزین تسنیم میشمارند، این شش موردی را که ایشان بیان میکنند من فهرستوار بیان بکنم که تبعاً فرصت برای توضیح مفصل آنها نیست .
میفرماید یکی از مصادیق امانت، امور اعتقادی و الهی است، نبوت، امامت، حکومت صالح، اینها جزء امانتهاست که باید حقش ادا بشود.
دوم احکام الهی، احکام الهی جز امانتهاست، اوامر و نواهی پروردگار، امام صادق سلام الله علیه فرمودند «ان اداء الصلاه و زکاه و الصوم و الحج من الأمانه» اینها اوامر پروردگار، واجبات الهی و آن چیزهایی است که پروردگار نهی کرده اینها امانت است، مؤمن امین نسبت به اینها امانتداری میکند و حق اینها را به خوبی اداء میکند.
سوم امت امانت است که در دست امام است، امت حق دارد، حقش باید ادا بشود، حضرت موسی علی نبینا و آله علیه السلام در مواجهاش با فرعون فرمود «أَنْ أَدُّوا إِلَیَّ عِبادَ اللَّهِ إِنِّی لَکُمْ رَسُولٌ أَمِینٌ» به فرعون گفت بندگان خدا را به من برگردان، من باید حق این امت را ادا بکنم، من رسول امین هستم، امانتدار در حق امت هستم، پس خود امت یک مصداق مهم امانت است که باید حقش ادا بشود.
چهارم اخلاق صالح، اگر کسی مؤمن امین شد باید متخلق به اخلاق صالحه باشد، اخلاقیات خود امانت است، باید انسان آنها را در خودش جمع بکند و حق آنها را ادا بکند.
پنجم اسرار و آبروی مردم که جز امانتهاست، پیامبر فرمودند « المجالس بالأمانه » اسرار امت اسلامی، اسرار یک جامعه دینی اینها جزء امانتهایی هستند که باید متولیان و مردم جامعه همه و همه حفظ کنند، اسرار در اختیار بیگانه قرار نگیرد، نفوذی نفوذ نکنند و به اسرار دسترسی پیدا بکنند، اینها جزء امانتهاست که موظفیم نسبت به آنها مراقبت داشته باشیم.
ششمین مورد اعضا و جوارح انسان است، حتی هوش و عقل انسان اینها همه امانت هستند، خدای تبارک و تعالی به انسان دست داده، پا داده، گوش، چشم، زبان، دیگر اعضا و جوارحی که انسان دارد اینها همه امانت هستند باید اینها را خوب شناخت و حقشان را خوب ادا کرد و هوش انسان، فکر انسان که خدا به انسان عطا کرده اینها همه از مصادیق مهم امانت هستند که باید حقشان ادا بشود.
آنچه من در این بخش میخواهم تأکید بکنم و به این پیام خاتمه بدهم این است که امروز ما در نظام جمهوری اسلامی هستیم که امام راحل ما فرمودند «حفظ نظام جمهوری اسلامی از اوجب واجبات است» اگر کسی بخواهد حفظ کند لازمهاش این است که به اوجب واجبات پایبند باشد، یعنی امین باشد، انسان امین حق امانت را میشناسد و امانت را حفظ میکند، انقلاب امانت است، حکومت اسلامی امروز امانت الهی در دست من و شما است، باید حفظش کنیم، البته یک وظیفهای را آحاد مردم دارند که باید این امانت را حفظ کنند، یک وظایفی را هم مدیران دارند که مدیران حتماً باید مراقب باشند.
یک سخنی از علی بن ابیطالب علیه الصلاه و علیه السلام که فرمودند «حَقٌّ على الإمامِ أنْ یَحْکُمَ بما أنْزَلَ اللّه» مدیران جامعه، امام جامعه، کسانی که امامان جامعه هستند در درون جامعه هستند آنها باید به حکم پروردگار متعال عمل کنند، روی مرز حرکت کنند، از مرز دین عدول نکنند و «أنْ یُؤدّیَ الأمانهَ» امین باشند، مدیران جامعه باید امین باشند «فإذا فَعَلَ الذلک» اگر اینچنین شدند، یعنی به حکم خدا عمل کردند و امین بودند آن زمان میتوانند از مردم انتظار داشته باشند که مردم از آنها تبعیت کنند اما اگر مدیران امین نبودند، اگر مدیران خدای نخواسته خیانت کردند، اگر مدیران به حکم خدا عمل نکردند، از حدود الهی عدول کردند، چگونه میتوانند انتظار داشته باشند که مردم از آنها تبعیت کنند طبیعی است که مردم هم از آنها تبعیت نخواهند کرد و طبیعی است که در این شرایط انقلاب آسیب خواهید دید و در این شرایط مدیران در پیشگاه خدا مسئول خواهند بود و باید در برابر شهدا، در برابر نظام اسلامی، این نعمتی بزرگی که خداوند به این امت عطا کرده پاسخ بدهند.
این نکته مهمی است که لازم دیدم در این مقطع به عنوان یک واجب از واجبات ایمانی موردتوجه قرار بدهیم که همه قدر دادههای پروردگار را بدانیم و تلاش کنیم امین باشیم و به امانت پروردگار عمل بکنیم، این هم از این نکته که البته خطبه امیر مؤمنان در این جهت مفصل است که من ورود پیدا نکردم، به ادامه خطبه حتماً عزیزان عنایت دارند و مطالعه روی آن خواهند داشت.
پیام سوم
مسئله دیگر و پیام دیگر من، پیام سوم، من به دو مناسبت توجه بدهم، یکی ۲۶ آذر و روز حملونقل و بعد از آن هم روز راهدار که دو مجموعه کارا و مؤثر در چرخ اقتصاد کشور محسوب میشوند که یکی حفظ و صیانت از راهها را عهده دارند (راهداری) و یکی هم با تلاش شبانهروزی خودشان یعنی رانندگان برای حمل و نقل بار و مسافر در خدمت مردم و تأمین نیازمندیهای جامعه هستند اینها بسیار مهم است، خیلی تلاشگرند مخصوصاً رانندگان.
ما معمولاً در سالهایی که این مناسبت همیشه نماز جمعه بود و اجتماعات بزرگ به این مناسبت که میرسیدیم همیشه در جمع نمازگزاران خودمان را موظف میدیدیم که تجلیل کنیم و الآن در این پیام خودمان را موظف میدانیم از رانندگان تجلیل کنیم که شبانهروز در حال زحمت هستند و عزیزانی که راهها را صیانت میکنند و سلامت در راهها ایجاد میکنند، امنیت در راهها ایجاد میکنند و عزیزانی که شبانهروز در حرکتاند و با حمل و نقل بار و مسافر مایحتاج مردم را تأمین میکنند و زحمات فوقالعادهای در این جهت متحمل میشوند، تبعاً باید قدردان بود و توقعاتی هم این عزیزان دارند که باید حتماً به توقعات آنها هم عنایت داشت.
مناسبت دیگر هم مناسبت ۲۷ آذر است که سالروز شهادت دکتر محمد مفتح این عزیز ارزشمند، عالم بصیر و مجاهد که در سال ۱۳۵۸ به دست گروه منحرف فرقان به شهادت رسید، این چهره هم حوزوی و همدانشگاهی که عملاً در هر دو مجموعه نقش آفرید و روز شهادت این بزرگوار را روز وحدت حوزه و دانشگاه نام نهادند.
امروز بعد از سالها که گذشته است و گفتوگوها و اقدامهایی که راجع به مسئله وحدت صورت گرفته به خوبی روشن شده است که منظور از وحدت، وحدت در هدف است، به تعبیر آیت الله جوادی آملی حفظ الله تعالی دانشگاه از فعل خداوند تبارک و تعالی بحث میکند و حوزه از قول خداوند تبارک و تعالی و این دو در کنار هم میتوانند جامعهای توحیدی و آباد و مستقل ایجاد کنند، قول خدا و فعلی که باید انسانها از آن گفتگو کنند، کارهای خدا، صنع پروردگار، آشنایی با صنع پروردگار و در نتیجه بندگی پروردگار، اینها چیزهایی است که هم در حوزه محقق میشود و هم در دانشگاه اینها هدف است، هدف حوزه همینها است و هدف دانشگاه هم همینهاست که تبعاً باید فلش و سمتوسوی همه برنامهها، چه در حوزه و چه در دانشگاه خالق هستی باشد و باور به خلاقیت خدای تبارک و تعالی، این جزء اصول و برنامههای دانشگاه و حوزه است.
حوزه هم مروج گفتمان است، با گفتمان یعنی گفتمان از وحی و کتاب آسمانی که در اختیار انسانها قرارگرفته این عرصه را فراهم میکند، حضور دانشگاهیان در حوزه و حضور حوزویان در دانشگاه اینها همه جهت ترویج همین گفتمان است، همین تقویت باور توحیدی و عمل توحیدی است، این همان چیزی است که هیچگاه دشمنان انقلاب اسلامی و دشمنان اسلام ناب این را نپسندیدند، همیشه تلاش کردند که بانفوذ در دانشگاه و حوزه مدام در مقام جدایی حوزه از دانشگاه و دانشگاه از حوزه باشند، در مقام حتی گاهی نفرت آفرینی باشند که البته تاکنون طرفی نبستند و با هوشیاری این دو مجموعه هم حوزویان و دانشگاهیان بعد از این هم تیرشان به سنگ خواهد خورد.
پیام چهارم
پیام چهارم را یک تسلیت و تعزیت عرض کنیم ارتحال عالم ربانی، این چهره ارزشمند و مجاهد حوزوی و چهره اجتماعی سیاسی، یک انسان به معنای واقعی جامع و غیور، خدای بر درجاتش بیفزاید، مرحوم آیت الله یزدی انصافاً چهرهای خدوم بود، همراه با انقلاب اسلامی، همراه با نهضت اسلامی، عمر با برکت خودش را در این مسیر گذراند و با غیرت تمام، با همیّت دینی تمام در مقام ترویج اسلام، اسلام ناب، اسلام انقلابی، اسلام جهادی به معنای واقعی برآمد و تلاش کرد که آنچنان نقشی بیافریند که امام راحل«رضوان الهی» انقلاب را در سایه آن شکل داد و این انقلاب صیانت و حفظ بشود، این انقلاب به اندیشههای سکولار تبدیل نشود، به اندیشههای انحراف سوق پیدا نکند، سلامت ایمانی، سلامت فقهی و فقاهتی، سلامت دینی به معنای واقعی در انقلاب باشد.
در عرصههای مختلفی که این مرد حضور داشت، چیزی برای خودش نیندوخت، یک زندگی زاهدانه داشت و با سبک زندگی زاهدانه خودش توانست واقعاً الگویی باشد هم برای حوزویان و هم برای جامعه، این مرد حق بزرگی به گردن همه ما دارد، خداوند انشاءالله بر درجاتش بیفزاید و حقش را هم بر ما حلال کند.
خداوند همه ما را موفق بدارد که بتوانیم انشاءالله در این شرایط سخت با مقاومت و ایستادگی هم دشمنان را از خودمان برانیم و مأیوس کنیم و مسئولینمان هم مراقب باشند، به دشمن گرا ندهند، دشمن دشمن است، امید در دل دشمن ایجاد نکنند، دشمن هیچگاه در مقام تقویت انقلاب و استقلال کشور نبوده و نیست و نخواهد بود، آنها تمام تلاششان آن است که ما را به خودشان وابسته کنند، جلوی رشد علمی ما را بگیرند، جلوی اقتصاد و توانمندی اقتصادی ما را بگیرند، جلوی تولید را بگیرند و اجازه ندهند که این مسیر درست ادامه پیدا بکند.
مدیرانمان مراقب باشند اینکه فقط بگویند تولید و جهش تولید و از آن طرف گرا به دشمن بدهند، از آن طرف امید در دل دشمن ایجاد بکنند، از آن طرف هنوز به برجام دل ببندند و هنوز برای آینده برجام و امثال اینها برنامه داشته باشند بدانند که اینها کاری به جایی نمیبرد و راه به جایی نخواهد برد.
انشاءالله موفق باشید والسلام علیکم و رحمهالله و برکاته