نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری امام جمعه شهرکرد حجت الاسلام و المسلمین نکونام امروز (جمعه، یکم اسفند ماه) در خطبههای نماز جمعه شهرکرد گفت: نکته دیگر این مسئله مربوط به برجام و امثال اینها است ولی من قبل از آن یکسخنی را از امام رضوان الهی بر او باد محضر شما عرض کنم، برادران و خواهران امام راحل ما بنیانگذار این انقلاب است و این را همه میدانید، ما همه درپی امام راه افتادیم و انقلاب با این عظمت را به حول و قوه الهی شما شکل دادید، امام میفرماید جمهوری اسلامی که میگوییم آیا به جمهوری اسلامی اعتقاد داریم یا فقط به زبان میگوییم، آیا فقط گفتیم جمهوری اسلامی و هر کاری خواستیم کردیم اینکه نشد، اگر گفتیم جمهوری اسلامی و بعد هر کاری دلمان میخواهد انجام بدهیم این اعتقاد به جمهوری اسلامی نیست اگر به جمهوری اسلامی معتقد هستند باید حکومت اسلامی مثل حکومت علی بن ابیطالب باشد. مردمی که در این حکومت زندگی میکنند همه اسلامی باشند و تابع باشند و کسانی که در حکومت هستند از دستگاهها و مسئولان اجرایی و در دستگاههای دولتی هستند باید وضع حکومت حضرت امیر مؤمنین باشند و سیره آن بزرگوار را در نظر بگیرند و ببیند که باید چه بکنند تا مثل علی بن ابیطالب بشوند، این مهم است.
نماینده ولی فقیه در استان تاکیدکرد: اشرافی زندگی کردند و مثل فقرا سبک زندگی نداشتند، عدالت را زیر پا گذاشتند، انواع اجحافها به مردم صورت گرفتن این نمیشود جمهوری اسلامی باشد و حکومت علوی باشد باید از علی بن ابیطالب درس گرفت.
امام جمعه شهرکرد افزود: امام بعد از این که دولت را خطاب میکنند و توصیه میکنند به این که مثل علی بن ابیطالب باشید مجلس را هم میفرمایند مجلس که از مقامات بلند یا بلندترین مقام کشوری است اگر الگو از علی بن ابیطالب گرفت و آن چیزی را که امیر مؤمنان میخواست و آن عدالت را برای اینکه احکام و اموری را که محول به آنهاست به آن نحو اجرا بکنند و تصویب بکنند و دقت کنند آن وقت میشود گفت مجلس ما متمسک به امیرمؤمنان است و چنان چه مجلس نتواند این کار را بکند و یا خدایی نخواسته نخواهد این کار را بکند نمیتواند مجلس متمسک به امیرمؤمنان باشد و همچنین قوه قضائیه و هر سه قوه را امام مورد خطاب قرار میدهند و تمسک بر علی بن ابیطالب را از آنها مطالبه میکنند؛ اینها روح نظام جمهوری اسلامی است.
حجت الاسلام و المسلمین نکونام گفت: در همین رابطه انتظار است مسئولان مثل علی بن ابیطالب مردمی باشند، به مردم تکیه کنند، با مردم حرکت کنند، منافع مردم را ببینند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان در ادامه گفت: مجلس این ایام یک کار خوبی کرد که انصافاً باید تقدیر کرد، البته این ایام که میگویم موقعی بود که آن اقدام راهبردی را در تاریخ ۱۲ آذر۹۹ تصویب کرد و برای دولت در رابطه با مسئله برجام وظیفه مشخص کرد، شاید آن زمان بعضیها نمیدانستند و بلکه بعضیها اعتراض میکردند که چرا مجلس در این کارها دخالت میکند و اعتراض هم کردند اما ما الآن میبینیم چقدر آن کار هوشمندانه بود که دولت را موظف کرد در یکی از اقدامها تا تاریخ سوم اسفند اگر تحریمها برداشته نشد آن مسائل پروتکل الحاقی متوقف بشود و محدودیت برای آژانس به وجود بیاید خب الآن به آن تاریخ نزدیک هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: ببینید الآن چه تکاپویی در آنها ایجاد شده است، این رئیسجمهور جدید آمریکا که به اصطلاح اینها دل به او بسته بودند کاملاً متحیر مانده است که چه تصمیمی بگیرد، اروپاییها ماندهاند که چه تصمیمی بگیرند و به فضل پروردگار ما هستیم که دست برتر در این مسئله داریم به برکت همین قانون مجلس که مجلس تصویب کرده و باید اقدامات خودمان را داشته باشیم و امید است انشاءالله این اقدام به فضل پروردگار به خوبی صورت بگیرد و خدایی نخواسته باز راههای دیگری را باز نکنند و باز مسائل دیگری به وجود نیاورند و از این مسئله جور دیگری خدایی نخواسته عبور نکنند که باز توپ در زمین ما قرار بگیرد و ما باز با مشکلات مواجه بشویم، الآن توپ در زمین آنها است، الآن آنها هستند که باید تحریم را بردارند رهبر انقلاب هم راه را دقیقاً مشخص کردند راه دقیق مشخص است و طبق آنچه رهبر انقلاب دقیق و قاطع بیان کردند و آن اینکه تحریمها باید برداشته شود و ما هم راستی آزمایی میکنیم که این نکته مهم است، هم برداشتن تحریم و هم راستی آزمایی و ببینیم که واقعاً اقدام صورت گرفته است آن موقع مطابق اقدام آنها هم ما اقدام داشته باشیم.
امام جمعه شهرکرد تاکیدکرد: مثل گذشته نباشد که ما اقدام کنیم اما آنها کار خودشان را انجام بدهند، این نکته مهمی است که امیدوار هستیم انشاءالله از این مرحله هم آن گونه که رهبر انقلاب ترسیم کردند ما عبور کنیم و باز مجدداً از این مرحله عبور دیگری صورت نگیرد.
خودم و شما خوبان را به تقوای الهی توصیه و سفارش میکنم. عزیزان من بکوشیم در کنترل اعضا و جوارحمان، در کنترل زبانمان، در کنترل دستمان، در کنترل کارهایمان، قلممان و نوشتههایمان، قضاوتهایمان همه اینها مهم است مراقب باشیم در محضر پروردگار متعال هستیم، چیزی از منظر و محضر پروردگار دور نیست همه ثبت میشود و باید پاسخ بدهیم، مراقب باشیم نفس ما نفس شیطنتآمیز ما، ما را به یک سمتهایی نکشاند و جدالهای بیجا و نزاعهای بیجا رخ ندهد و احیاناً مطالبی را علیه یکدیگر نابجا مطرح کردن و احیاناً ظلم به یکدیگر کردن و اجحاف کردن و حرفی را نباید بگوییم گفتن و موضعی را که باید بگیریم نگرفتن اینها همه از ضرورتهای تقوا است مراقب باشیم، سر سفره تقوا بنشینیم و هر چیزی را بهموقع و هر کاری را به جا ولی برای خدا، برای خدا و فقط برای خدا کار انجام بشود تا برکت داشته باشد تا بماند و اثربخش باشد. انشاءالله.
این ایام، ایام ماه شریف و عزیز و ارزشمند رجب است، شما حتماً ماه رجب را متفاوت از ماههای دیگر شروع کردهاید، حتماً برای این ماه یک سفره ویژه بازکردهاید،حتماً یک برنامههای ویژه برای این ماه تدارک دیدهاید، حتماً در اذکار و برنامههای روزانهتان و در عبادتها برای ماه رجب برنامه تدارک دیدهاید، در روزه گرفتن برای ماه رجب حتماً تدارک دیدهاید و از همه مهمتر که ویژه ماه رجب است استغفار و توبه و جبران گذشتهها و جبران لغزشها و خطاها است که دل نورانی بشود.
برادران و خواهران و جوانان دل چطور نورانی میشود؟ دل اگر نورانی نباشد که رجب در او اثر نمیگذارد، ماه شعبان در او اثر نمیگذارد، مهمانی خدا در او اثر نمیگذارد دل باید نورانی بشود ولی دل چگونه نورانی میشود؟ راه مهم آن با توبه و بازگشت مستمر به خداوند متعال است و مدام و مستمر از خدا یاد کردن و به سمت خدا رفتن و خدایی حرکت کردن و جبران گذشتهها و جبران مافات و بدیها و لغزشها کردن است. اینها توبه است،توبه فقط « استغفرالله ربی و اتوب الیه» گفتن نیست باید استغفار را گفت و باید اذکار استغفار را مدام تکرار کرد اما محتوای استغفار را باید عملی کرد محتوای استغفار همین جبران گذشتهها است، اگر حق و حقوقی است انسان تلاش کند این حقوق را ادا کند، اگر از دیگران مظلمهای به گردن او هست این مظلمه را ادا کند و برود رضایت بگیرد و دلها را به دست بیاورد و اگر عباداتی مانده است سعی کند جبران کند خلاصه توبه حقیقی کند
از همه مهمتر اینکه تصمیم بگیرد بازگشت به آن گناه نداشته باشد، جبران یک مسئله است تصمیم بر اینکه دیگر به آن گناه بازنگردد هم مسئله دیگر است. دیگر زبانش به غیبت باز نشود، دوباره زبانش به تهمت باز نشود، دوباره گوشش چیزهای نابجا نشنود و دوباره خطا نکند اینها مهم است، اینها برنامههای ماه رجب است که از ما خواستهاند.
اینکه این همه بر روی استغفار در ماه رجب تأکید شده است اینکه این همه روی لا اله الا الله و نگاه توحیدی در ما ایجاد شدن و به معنای واقعی خدایی شدن و خدایی حرکت کردن و جز به خدا نیندیشیدن تأکید شده که باید در ماه رجب در درون خودمان تقویت کنیم. مبادا غافل باشیم خیلی مهم است.
همه شما الحمدلله با مفاتیح مأنوس هستید امروز هم که در این فضاهای مجازی به حمدلله همه به هم کمک میکنند این اذکار و دعاها را و این برنامهها را برای هم ترسیم میکنند و در این جهت به هم هر چه بیشتر کمک کنیم که راه باز است و اطلاعات در اختیار است کمک کنیم از این ظرفیتها هر چه بیشتر استفاده کنیم.
دهم رجب میلاد باسعادت حضرت جوادالائمه علیهالسلام است آن امام بزرگوار امام همام امام جوان و مظلوم که در اوج جوانی و مظلومیت به شهادت میرسد. یک حدیثی امام جواد دارد که میفرماید «سبحانالله اما عَلِمتَ اَنهُ لا ینقَطِعُ المزیدُ مِنَ اللهِ حَتی یَنقَطِعَ الشُکرُ مِنَ العباد» میخواهید نعمتهای خدا زیاد بشود؟ میخواهید خداوند متعال به دادههایش به شما بیفزاید راهش چیست؟ راهش شکر است، راهش این است که انسان مدام بر آنچه دارد شاکر باشد، آنچه خدای تبارک و تعالی به او عطا کرده شکرگزار و سپاسگزار باشد و حقش را ادا کند و این را واقعاً داده خدا و عنایت پروردگار بداند و اجازه ندهد شیطان و نفس و دنیا این نعمتها را جهتش را منحرف کند و در جهت غیر خدا به کار گرفته شود، بنابراین راه افزایش نعمت شکرگزاری است، میخواهید سالم باشید شکرگزار سلامتی باشید، میخواهید اموال زیاد بشود شکرگزار دارایی باشید، میخواهید وجود نافع داشته باشید شکرگزار نعمتهای خدا و توانمندیهایی که خدا به شما داده است باشید، هر نعمتی شکر خودش را دارد شکر خودش را بشناسیم و بجا بیاوریم. این سخن امام جواد سلامالله علیه و درس ما از این امام همام باشد.
۱۳ رجب میلاد باسعادت حضرت مولیالموحدین امیرمومنین علی بن ابیطالب علیهالسلام علیهالسلام و آغاز ایام البیض است، در این ایام همهساله قبلاً از اینکه کرونا در این کشور و جهان حاکم بشود اعتکاف را داشتیم که با چه شور و هیجانی عزیزان ما و جوانان ما مؤمنین و مؤمنات حضور پیدا میکردند حالا محروم هستیم اما محرومیت از اعتکاف معنایش محرومیت از ایام البیض نیست ایام البیض این سه روز، سه روز مغتنم است سه روز مبارک است خداوند در این ایام برکاتی قرار داده است که نباید از این برکات خودمان را محروم کنیم از این برکات باید استفاده کنیم، عبادتهایی که در این ایام میتوان انجام داد عبادتهای طاقتفرسا و سنگین مثل نماز جعفر طیار یا عبادتهای دیگر بخوانیم و خودمان را عادت بدهیم و سر سفره بندگی خدا بنشینیم و از ایام البیض استفاده کنیم و از این ایام بهره بگیریم.
میدانید امیرمؤمنان سلامالله علیه که روز ۱۳ رجب روز ولادت آن بزرگوار است با عبادتها طاقتفرسا خدای تبارک وتعالی را عبادت میکرد؟ گاهی از خوف خدا به خود میپیچید و از خوف خدا غش میکرد و در محضر خدای متعال اشک میریخت و ناله میکرد، نمازخواندن آن حضرت که حالا رقمهای اعجابآوری را برای آن بیان میکنند که در هر شب آن حضرت چقدر نماز مستحبی در محضر پروردگار میخواند و از هر فرصتی استفاده میکردند و باخدای خودشان راز و نیاز و عبادت و بندگی میکردند، اینها را باید جدی بگیریم و از حضرت امیر سلامالله در این ایام درس بگیریم و بیشتر و بیشتر و نهتنها ایام البیض البته ایام البیض فرصت مغتنمی است و ماه رجب است اما همیشه باید از مکتب حضرت امیر سلامالله علیه استفاده کنیم و در این مکتب تلمذ کنیم
به خوبی این نکته را شما میدانید که خداوند تبارک تعالی همه رحمتش را به وسیله این خانواده بر ما نازل میکند، به وسیله امام جواد خدا رحمتش را بر ما نازل میکند، به وسیله امیر مؤمنان رحمتش را نازل میکند، به وسیله خاندان رسالت رحمتش را خدا نازل میکند.
این حدیث قدسی را دقت کنید حدیث مهمی است و خدا این حدیث را بیان میکند که امام هشتم میفرماید این حدیث را از رسول خدا و رسول خدا از جبرئیل از جانب خداوند این سخن را به پیامبر بیان کرد که « عَلِیُّ بْنُ أَبِی طَالِبٍ حُجَّتِی عَلَى خَلْقِی وَ دَیَّانُ دِینِی» علی حجت من بر خلقم است علی پرورشدهنده دین من است گسترشدهنده دین خدا است «أُخْرِجُ مِنْ صُلْبِهِ أَئِمَّهً یَقُومُونَ بِأَمْرِی» من از صلب علی بن ابیطالب ائمه بعد از او را به دنیا میآورم ائمهای که یک یک مردم را به راه خدا فرابخوانند بعد « بِهِمْ أَدْفَعُ اَلْعَذَابَ عَنْ عَبِیدِی» به برکت این خانواده بلا را من دفع میکنم، ببینید بلاها به برکت توسل به اهلبیت دفع بشود. بلای کرونا و بلای دیگر و شر اشرار و دفع استکبار و ظلم ظلمه اینها همه به وسیله توسل به این خانواده و در خانه این خانواده نشستن و تلمذ کردن و به دستورات اینها عمل کردن راه را باز میکند و بلا را دفع میکند. «وَ بِهِمْ أُنْزِلُ رَحْمَتِی» و به این وسیله اینها رحمتم را بر خلقم نازل میکند این سخن پروردگار در این حدیث قدسی است، بلا به وسیله اینها رفع میشود و رحمت پروردگار هم به وسیله اینها نازل میشود بنابراین بکوشیم توسلمان را به این خانواده هر چه بیشتر قوی و قویتر کنیم.